×
Aug
15

Változik az online pénztárgépek bevezetésének határideje!

Változik az online pénztárgépek bevezetésének határideje!





Módosították a 1059/2013 Korm. határozat szövegét, miszerint az online pénztárgép bevezetésének határideje az eddigi 2013.07.01-ről 2013.09.01-re változott.



A hatályos Korm. határozatata:



A Kormány 1315/2013. (VI. 12.) Korm. határozata A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgépek bevezetésének ütemezéséről szóló 1059/2013. (II. 13.) Korm. határozat módosításáról


Teljes cikk elolvasása

Nov
19

Kinek éri meg a kiva?

Kinek éri meg a kiva?

Mármint a január elsejétől az évi 500 millió forintnál nem nagyobb árbevételű és mérlegfőösszegű, 25 főnél átlagban nem többet foglalkoztató társaságok számára bevezetett kisvállalati adó (kiva), amelyre először idén december 1. és 20. között lehet bejelentkezni.


Teljes cikk elolvasása

Nov
12

Kisadózó vállalkozások tételes adója!

Kisadózó vállalkozások tételes adója!

A Magyar Közlöny 2012/136.(X.15.) számában kihirdetett, a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény (Katv.) 16. §-a értelmében a törvényben felsorolt alanyi kör (egyéni cég, kkt., bt., kft., zrt., szövetkezet és lakásszövetkezet, erdőbirtokossági társulat, végrehajtó iroda, ügyvédi iroda és közjegyzői iroda, szabadalmi ügyvivői iroda, a külföldi vállalkozó illetve a belföldi üzletvezetési hellyel rendelkező külföldi személy) akként dönthet, hogy a vállalkozási tevékenysége alapján keletkező adó- és más közteherviselési kötelezettségét 2013-tól kisvállalati adó alanyaként teljesíti.


Teljes cikk elolvasása

Nov
12

A Kisvállalati Adó!

A Kisvállalati Adó!

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvényben (a továbbiakban: Kisvállalati adóról szóló törvény) elfogadott – kisvállalati adó elsősorban a foglalkoztatottság növelését célozza, bár tartalmaz olyan elemeket is, amelyek a beruházások ösztönzését szolgálják. A kisvállalati adó bevezetése egy sajátos közgazdaságtani megközelítést valósít meg.


Teljes cikk elolvasása

Nov
12

Munkahelyvédelmi akcióterv!

Munkahelyvédelmi akcióterv!

2012. október 1-jei ülésnapján fogadta el az Országgyűlés a Munkahelyvédelmi akciótervben foglaltak megvalósítása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló 2012. évi CXLVI. törvényt. A törvény a munkaerő-piaci szempontból leghátrányosabb helyzetű munkavállalókra tekintettel jelentős mértékű kedvezményeket ad a foglalkoztatóknak az élő munkára rakódó közterhekből. Az új kedvezmények 2013. január 1-jével lépnek hatályba.


Teljes cikk elolvasása

Nov
12

Áfatörvény változások!

Áfatörvény változások!

Az Országgyűlés 2012 júniusában határozott a tételes bevallással összefüggő törvénymódosításról, amely 2013. január 1-jén lép hatályba. A cégeknek tehát három hónapjuk maradt arra, hogy felkészüljenek a szabályok gyakorlatba történő átültetésére. A tételes áfabevallás lényege: az adózóknak 2013. január 1-től áfabevallásukban kötelesek lesznek nyilatkozni a 2 millió forintot meghaladó értékű, belföldi , egyenes adózású, termékértékesítéssel és szolgáltatásnyújtással, illetőleg termékbeszerzéssel és szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos számláik adatairól.


Teljes cikk elolvasása

Iratkozzon fel, és rendszeresen tanácsokkal látjuk el!



Keresés a blogban