×
Nov
19

Kinek éri meg a kiva?

Kinek éri meg a kiva?

Mármint a január elsejétől az évi 500 millió forintnál nem nagyobb árbevételű és mérlegfőösszegű, 25 főnél átlagban nem többet foglalkoztató társaságok számára bevezetett kisvállalati adó (kiva), amelyre először idén december 1. és 20. között lehet bejelentkezni.


Teljes cikk elolvasása

Nov
12

Kisadózó vállalkozások tételes adója!

Kisadózó vállalkozások tételes adója!

A Magyar Közlöny 2012/136.(X.15.) számában kihirdetett, a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény (Katv.) 16. §-a értelmében a törvényben felsorolt alanyi kör (egyéni cég, kkt., bt., kft., zrt., szövetkezet és lakásszövetkezet, erdőbirtokossági társulat, végrehajtó iroda, ügyvédi iroda és közjegyzői iroda, szabadalmi ügyvivői iroda, a külföldi vállalkozó illetve a belföldi üzletvezetési hellyel rendelkező külföldi személy) akként dönthet, hogy a vállalkozási tevékenysége alapján keletkező adó- és más közteherviselési kötelezettségét 2013-tól kisvállalati adó alanyaként teljesíti.


Teljes cikk elolvasása

Nov
12

A Kisvállalati Adó!

A Kisvállalati Adó!

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvényben (a továbbiakban: Kisvállalati adóról szóló törvény) elfogadott – kisvállalati adó elsősorban a foglalkoztatottság növelését célozza, bár tartalmaz olyan elemeket is, amelyek a beruházások ösztönzését szolgálják. A kisvállalati adó bevezetése egy sajátos közgazdaságtani megközelítést valósít meg.


Teljes cikk elolvasása

Iratkozzon fel, és rendszeresen tanácsokkal látjuk el!Keresés a blogban